Jesteśmy w gronie osób które od lipca 2014 przechodzą do podziemia wędzarniczego głównie z powodu wejścia nowej ustawy zakazującej produkcji wędzonek starymi metodami. Być może wędzenie olchą czy akacją jest niezdrowe, być może lepsze są wędliny napchane soją gdzie w 1 kg wyrobu, mięsa jest 30%, tego nie wiemy . Posadzić przy stole dwóch profesorów o przeciwnych poglądach i doświadczeniach i otrzymamy dwa różne wyroby. My osobiście nie pozwolimy na pogrzebanie naszych tradycji kulinarnych, dziedzictwa, wspomnień z dzieciństwa a przede wszystkim smaku. Zapraszamy bardzo serdecznie osoby które pragną posiąść wiedzę na temat wyrobu własnych wędlin, przekażemy całą naszą wiedzę i doświadczenie aby dalej była przekazywana.

Warsztaty obejmują wyroby wędzone , parzone, pieczone, suszone. Za każdym razem wyjedziesz ze swoimi własnoręcznie zrobionymi wyrobami.

Zapytania prosimy kierować
info@chata-bohuna.pl lub telefonicznie 508-358-884